Борис Джонсън има подкрепата на над 100 консервативни депутати и може

...
Борис Джонсън има подкрепата на над 100 консервативни депутати и може
Коментари Харесай

Добри новини за Джонсън, какво решиха консерваторите

Борис Джонсън има поддръжката на над 100 консервативни депутати и може да се включи в конкуренцията за правоприемник на Лиз Тръс като английски министър председател, разгласи основният политически коментатор на в. " Сънди Таймс " Тим Шипман в Tуитър, като се базира на неназован източник, непосредствен до някогашния министър-председател, съобщи Ройтерс.

Телевизии Би Би Си и Скай нюз също оповестиха поотделно, че Джонсън, който дойде в Лондон по-рано през днешния ден след отмора на Карибите, към този момент има повече от 100 поддръжници. Въпреки че някогашният английски министър председател към момента да не е оповестил публично, че ще се кандидатира за присъединяване в конкуренцията, неговият покровител и народен представител от Консервативната партия Джеймс Дъдридж съобщи през вчерашния ден, че Джонсън му е споделил, че е " подготвен за това ".
-->
Депутатите консерватори, които желаят да влязат в конкуренцията за лидерския пост в партията, би трябвало да получат поддръжката на 100 свои сътрудници до 14:00 ч. (16:00 ч. българско време) в понеделник, напомнят английски медии.

В деня след оставката на Тръс в четвъртък, след единствено 44 дни на поста, се появиха три имена за блиц акцията в ръководещата партия: сегашният водач на Камарата на общините и лорд-председател на Тайния съвет Пени Мордонт, Риши Сунак, който при започване на септември загуби лидерската конкуренция от Тръс, и някогашният премиер Борис Джонсън, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР